dimecres, 28 de desembre del 2011

L'avi de Messi va jugar al Vendrell









En la secció d’esports del passat divendres del diari del Baix Penedès es va publicar una notícia que ve a certificar el que era més que un rumor pel camp de futbol del Club d’Esports: que l’avi de Messi havia jugat al Vendrell.

Així, arran de les investigacions d’Eduard Soler, expresident del CE Vendrell, recollides al llibre “Història del CE Vendrell” –que aquest vespre es presenta a l’Auditori de l’Escola de Música- s’ha pogut acreditar la presència de l’avi de Messi durant una temporada en l’equip, gràcies a les converses amb veterans de l’època i a la troballa d’una fotografia d’aquell grup de jugadors.

L’autor del llibre, que va viatjar fins a Lleida per aconseguir més dades sobre la seva investigació, va poder parlar amb alguns dels familiars allà establerts qui el van fer saber què, efectivament, l’avi de Messi havia viscut durant un temps com a ferrer a l’Arboç, i que la seva afició al futbol el va dur a formar part de l’equip del Vendrell durant els anys vint.

Per les dades oralment recopilades, sembla que el protagonista de la història era un bon extrem, esquerrà com el seu nét, hàbil i murri, i més passador que golejador. La descoberta ve a corroborar el que fa temps era un secret en veu alta, especialment des que es va començar a parlar dels possibles vincles familiars de Leo Messi amb Bojan per les terres de Lleida. Amb la publicació de les investigacions d’Eduard Soler s’acaba tancant el cercle del passat català de la pulga, afegint-se una component mediterrània i baixpenedesenca a les seves especials condicions per a la pràctica del futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada