dimarts, 3 de gener del 2012

Barça Tour Experience

Una passejada pel Camp Nou i les seves instal·lacions

Dijous passat vam anar al Camp Nou per fer el recorregut per l’estadi del Barça Tour Experience. Es tracta d’una visita d’una durada d’unes dues hores que permet trepitjar i visitar espais que d’una altra manera no es poden veure. Només per la possibilitat de poder recórrer les escales que porten als jugadors al camp, i imaginar-se el que es déu sentir quan comences a sentir la cridòria de la gent, ja val la pena apropar-s’hi.


La visita comença pel Museu, on es poden veure multitud de trofeus i objectes de les diferents seccions. Un viatge per alguns dels records de la història del club i de jugadors emblemàtics –Kubala, Cruyff, Stoichkov, etc.-, a més de pilotes de l’any de la picó, guants de porter del segle passat i altres curiositats.

"Mireu, els guants del Víctor Valdés!"



Des del museu s’accedeix a la graderia, on es contempla la primera visió del camp. Molts japonesos i guiris fent-se fotos, moltes mirades cap amunt i cap avall, molts visitants que pugen amunt i avall, i molts nens que no paren de mirar amb cara de sorpresa tot el que tenen al seu voltant.


A continuació baixem cap a les profunditats de l’estadi, passant per la zona vip –sense canapès ni servei de càtering per als visitants- i arribant fins a les entranyes de les instal·lacions. La visita passa pel vestidor de l’equip visitant –no es pot entrar al dels jugadors del Barça-, un espai ampli i diàfan, molt auster de decoració, i amb un senzill jacuzzi.

Entrevista a la zona mixta després del partit



Després continuem per la zona mixta, on els mitjans de comunicació entrevisten als jugadors en acabar els partits, i enllacem directament amb la sala de premsa. Visitats aquests dos espais, arriba el moment culminant de la visita: la baixada de les escales que condueixen al camp, un tram que passa pel costat de la capella. Al fons, un rectangle de llum que indica el camí cap a la glòria. Durant tot el camí, a penes 20 o 25 metres, se senten pel sistema de megafonia els crits de l’afició i l’himne del Barça. I mentre et vas apropant fins als esglaons finals que porten a la gespa no deixes de sentir com se’t posa la “gallina de piel”.



Arriba el moment. Pugem uns set o vuit escalons més i ja hi som, estem al camp, a la zona de les banquetes. No es pot trepitjar la gespa, i per això no es pot passar d’aquí. La impressió, tot i l’estadi buit, és brutal. Amb l’estadi ple, sent un dels jugadors... no m’ho puc imaginar.






De la zona de les banquetes continuem l’itinerari i ens adrecem cap a la zona alta de l’estadi, on estan situades les cabines de premsa. Seiem en un dels espais reservats per als mitjans de comunicació, amb una visibilitat magnífica, i també podem sentir com de fons es van repetint les narracions d’alguns gols per part de diferents comentaristes, amb menció especial al Joaquim Maria Puyal.





Ens apropem al final. Tornem a baixar i entrem a l’últim espai de la visita, una zona d’audiovisuals on pots gaudir amb documents sonors posant-se uns auriculars, veient gravacions de jugades històriques del Barça, i passant per una zona molt original, un jardí, ple de pantalletes amb la imatge en petit dels jugadors que han passat pel club. De fons, un gran mosaic ple de pantalles mostra a diferents aficionats de tot el món cantant l’himne.







L’última sala és un espai per seure i gaudir de jugades i gols de l’última temporada: final de la Champions, partits contra el Madrid, etc. Set o vuit grans pantalles permeten veure les jugades des de diferents angles i moments.

Marxem. Ens fem les últimes fotos amb alguns dels grans ídols del Biel, especialment l'esmentat Víctor Valdés, Messi, Xavi, Puyol i Iniesta. Ha estat el seu primer contacte amb el camp del Barça, on ja feia temps que volia anar-hi. De moment hem anat de visita. Ara toca anar a veure algun partit. 

El Biel no va ser l'únic que s'ho va passar bé fent el tour
Amb un dels seus ídols, el Víctor Valdés



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada