dimecres, 28 de març del 2012

Ja estem segons a la Lliga

Últimament, el PrebenjamíB del Vendrell ens està malacostumant gràcies als seus resultats i a la forma en que està resolent el seus partits. Durant la primera etapa de la lliga els nens van apuntar en més d’una ocasió quin era el seu potencial i les seves capacitats, però no sempre van aconseguir traduir-ho en forma de victòries. Però de fa un temps, l’equip ha donat un important salt qualitatiu, ha madurat i ha encadenat resultats positius fins a ocupar la segona posició en la classificació.

Els últims tres partits han estat especialment significatius, ja que tant a casa com a fora han acabat guanyant amb certa solvència. No tant pel que fa als resultats, sinó pel nivell competitiu mostrat. Partits difícils i complicats que s’han hagut de lluitar fins al final, però que s’han acabat tancant satisfactòriament pels nostres nens. A més, cal destacar que una de les claus de l’èxit actual és que s’ha aconseguit capgirar una tendència que durant l’inici de temporada s’havia anat repetint, i és que l’equip començava molt fort la primera part –gairebé sempre marcaven primer- però en els moments decisius del partit acabaven perdent-lo. En canvi, durant els últims partits, les coses han donat un gir de 180º.

Això és el que va succeir, per exemple, ara fa dues setmanes a camp del Calafell, on es va començar guanyant –com tantes altres vegades- però que en la fase clau l’equip es va trobar en la necessitat de guanyar també l’última part si volíem guanyar el partit. I així ho van fer, mostrant-se tot l’equip molt seriós i conscienciat i responent amb nota el nivell d’exigència que se’ls havia presentat.

I justament el mateix va passar diumenge, davant del Santa Oliva, el tercer classificat, amb qui havíem perdut a casa seva –tot i que vam merèixer molt més- i que si aconseguien guanyar-nos a casa es podien situar segons. Però els nens van sortit a per totes, i tot i que vam perdre la primera part (1 a 2) no es van rendir en cap moment i van plantar cara. La segona part es va resoldre a favor nostre (2 a 1) i la tercera es va tancar amb un empat a 0, la qual cosa indica el grau d’igualtat i dificultat que tenia el partir. En arribar a l’últim quart ens ho jugàvem tot: qui guanyés s’emportaria el partit. I aquí el nostre equip va estar magnífic, aconseguint fins i tot remuntar un gol inicial que ens van marcar en contra. Però amb lluita i convenciment vam aconseguir donar la volta al marcador i acabar guanyant aquest quart per 2 a 1 i, en conseqüència, el partit.

Pel que fa al Biel, porta una ratxa impecable, en la línia de l’equip. De fet, i si no m’equivoco, crec que en els tres últims partits ha marcat nou gols, un hat trick per cadascun d’ells. Cada nou partit els jugadors es coneixen més, i cada dia que passa es pot apreciar com creix aquest nivell d’enteniment entre ells. A més, han millorat molt pel que fa al posicionament en el camp, així com la forma d’interpretar el tempo dels partits. El Biel, en aquest sentit, ha anat madurant molt, i tot i que potser li manca un punt de velocitat en alguns moments, té un nivell tècnic destacable i és molt perillós amb la pilota quan té metres per endavant.

Un equip, en definitiva, en una clara línia ascendent que si continua en aquesta línia estic convençut que ens donarà moltes alegries, com ja ho està fent en cada partit que juga. El proper cap de setmana, més emocions.